Gezonde Schoolkantine

De gezonde schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het heeft als doel een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen.
Als richtlijn voor een gezonde schoolkantine geldt een aanbod van minimaal 75% producten uit de schijf van vijf (fruit, volkoren broodjes en salades) en maximaal 25% extra’s (koek, snoep of snacks). Daarnaast wordt het drinken van water gepromoot.

Elke school die voldoet aan deze richtlijnen komt in aanmerking voor een “gezonde schoolkantineschaal”.

Vanaf schooljaar 2015-2016 is er hard gewerkt om een gezond aanbod in de schoolkantine aan te bieden. Het aanbod van gezonde producten is uitgebreid met onder andere fruit en salades en de snoepautomaten zijn verdwenen. Ook is het drinken van energydranken niet toegestaan, net zoals het meenemen van grootverpakkingen chips en koeken naar school. 

In 2015 heeft het Dr.-Knippenbergcollege voor de eerste maal de gezonde schoolkantine schaal ontvangen van het Voedingscentrum. Ook in 2016 werd voldaan aan de criteria voor een gezonde kantine van het Voedingscentrum.