Ouderbijdrage

Nadat er overleg is geweest met de ouderraad en de medezeggenschapsraad is de ouderbijdrage vastgesteld op € 26,00. Dit is een vrijwillige ouderbijdrage waarvoor u aan het begin van het schooljaar een overeenkomst ontvangt. Van deze ouderbijdrage organiseren wij buitenschoolse activiteiten. De activiteiten hebben als doel de sfeer en leefbaarheid op school voor de leerlingen te verhogen. Naast leren is er ook veel aandacht voor sociale en culturele activiteiten. Daarbij willen wij leerlingen de gelegenheid geven kwaliteiten die ze hebben op andere manieren dan in de lessituatie te laten zien.

De ouderbijdrage wordt gebruikt om de kosten van de organisatie grotendeels te dekken. Het gaat onder andere om de volgende activiteiten:

• Introductie
  • Disco’s onderbouw*
  • Galabal bovenbouw*
  • Kerstviering
  • Carnavalsfeest*
  • Creatieve Dag mavo
  • Toegangskaartje musical*
  • Sportactiviteiten buiten school*
  • Geschiedenisquiz
  • Debatclub
  • Knipjumpers
  • Knip Got Talent
  • So you think you can dance
  • Laddercompetitie*
  • Diploma-uitreiking
  • Slotfeest*
    *Indien u besluit de vrijwillige ouderbijdrage niet te betalen, kan uw zoon en/of dochter nog steeds deelnemen aan deze activiteiten, echter kan uw zoon en/of dochter niet gratis deelnemen. Uw zoon en/of dochter dient het dan geldende tarief te betalen

Aan het begin van het schooljaar vindt u in de jaarplanning op de portal alle data van deze activiteiten. Aan het einde van het schooljaar ontvangt de ouderraad een financieel verslag. Voor de deelname aan de musical, de sportklas, het technasium en excursies wordt een aparte aanvullende bijdrage gevraagd.

Financiële tegemoetkoming

Er zijn ouder(s)/verzorger(s) die hun kinderen niet mee laten doen met bijvoorbeeld sport, muziek- of dansles, hobbyclub enzovoort. De kosten voor school (bijvoorbeeld voor schoolreizen, excursies of materialen) zijn voor sommige ouders/verzorgers niet op te brengen. In veel gevallen kunnen gezinnen een aanvraag bij de gemeente doen voor bijzondere bijstand- of ondersteuningsregelingen.

Informeer bij uw gemeente naar de mogelijkheden die uw gemeente biedt. Zij kunnen u vertellen of en voor welke tegemoetkoming u in aanmerking komt. Zo is in de gemeenten Helmond, Mierlo, Nuenen en Laarbeek de Stichting Leergeld actief: www.leergeld.nl.

Solidariteitsfonds OMO Scholengroep Helmond

Als school constateren wij steeds vaker dat de leerlingen niet kunnen deelnemen aan buitenschoolse activiteiten, excursies, reizen, extra projecten of het tabletonderwijs.
Deelname aan deze activiteiten stimuleert de leerlingen echter wel zich ten volle te ontplooien en hun kansen te vergroten op succes in hun vervolgstudie en maatschappij. Daarbij mag de financiële thuissituatie geen belemmering zijn.

Naast Stichting Leergeld vindt ook de OMO Scholengroep Helmond dat zij haar verantwoordelijkheid voor deze situaties moet nemen en heeft daarom besloten een solidariteitsfonds op te richten, zodat alle leerlingen de kans krijgen om aan alle activiteiten deel te nemen.

Voor wie is het solidariteitsfonds bedoeld?
Voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen (tot en met 18 jaar) die op het Dr.-Knippenbergcollege, Carolus Borromeus College, Vakcollege Helmond en de Praktijkschool zijn ingeschreven. Het is bedoeld voor de ouder(s)/verzorger(s) die niet de financiële middelen hebben voor leermiddelen en buitenschoolse activiteiten. De financiële toetsing wordt in verband met de privacy gedaan door Stichting Leergeld.

Hoe werkt het solidariteitsfonds?
U kunt daarvoor contact opnemen met de financiële administratie van de school, via fin@dr-knip.nl.